Covid-19: Garantie en veiligheid

08 Sep 2021

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd

1 september 2021

We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11 september! Eindelijk nog eens een groots fietsevent! De afgelopen weken hebben we veel gecommuniceerd met de gemeente Malaucène en prefectuur van het departement Vaucluse om van Sporta Mon Ventoux opnieuw een “klassieker” te maken, inclusief passend slotfeest.

GEWIJZIGDE SITUATIE
Recent kregen jullie nog het bericht dat ook het slotfeest kon doorgaan. De gemeente Malaucène heeft ons alsnog laten weten dat ze geen toestemming meer kunnen geven voor een feestgebeuren na het sportief luik. De voorbije maanden hebben we er alles aan gedaan om de corona veiligheidswensen van de gemeente en de prefectuur na te komen maar de coronabesmettingen in de Vaucluse dalen niet snel genoeg naar wat verwacht was. Geen slotfeest dus, ook niet corona-proof... We vinden dit zeer jammer want dit slotfeest is dé apotheose van jullie fysieke inspanning. 


 SPORTIEF EVENT GAAT DOOR!
Niet getreurd want ons fiets/wandel event zelf, kan gelukkig wél doorgaan, en daar gaat het uiteindelijk om! Het wordt kwaliteitsvol georganiseerd zoals jullie dat al jaar en dag gewoon zijn. De fietsbeleving zal maximaal zijn zodat het harde werk naar jullie einddoel zeker niet voor niets is geweest. Wij staan klaar om zaterdag 11 september iedereen maximaal te begeleiden naar de top van de Kale Berg, hét hoofddoel waarvoor we allemaal afreizen naar Frankrijk. En ook al is er geen echt slotfeest, we gaan er alles aan doen om een topervaring te creëren!

WELKE COVID-RICHTLIJNEN GELDEN NU NOG?
Concreet betekent dit nieuws dat enkel nog sportieve deelnemers verwacht worden op vrijdag 10 september in de “village Cannibale” voor hun COVID-certificaat controle.
Meer info over deze controle vind je hier.

EVENTGIDS
Onze eventgids staat online sinds 27 augustus in jullie account op monventoux.be. Hierin gingen we er nog vanuit dat het slotfeest kon doorgaan. In de nieuwe situatie mag je de passages rond het slotfeest negeren.

Wij vinden de last minute wijziging heel erg jammer en hadden dit ook graag anders gezien.
Niettemin wensen we iedereen véél sportief succes in de aanloop naar de top!
Tot binnenkort.Update slotfeest zaterdagavond (met mondmasker)

20 augustus 2021

Goed nieuws! Ook het slotfeest op zaterdagavond zal kunnen plaatsvinden, maar het mondmasker zal ook op het feest verplicht blijven. Wij hopen op deze manier iedereen voluit te kunnen laten genieten van een volledige Ventoux-ervaring, op een veilige en verantwoordelijke manier. Lees aandachtig onderstaande informatie om je optimaal voor te bereiden.

Van alle deelnemende fietsers/wandelaars weten we al zeker dat ze COVIDSAFE zijn op zaterdag voor het slotfeest, omdat iedereen dat al heeft moeten aantonen op vrijdag. Het ontvangen COVIDSAFE-polsbandje geeft toegang tot het feest op zaterdag. Lees zeker onze mail over de voorwaarden tot deelname voor je sportieve uitdaging. 


Van de supporters weten wij als organisatie niet of ze COVIDSAFE zijn. Dit is echter een voorwaarde om toegang te krijgen tot het feestgebeuren.


HOE KAN JE COVIDSAFE EEN TOEGANGSTICKET ONTVANGEN ALS SUPPORTER?

 1. Je hebt reeds 2 corona-vaccinaties (of 1 in geval van Johnson & Johnson) gekregen, waarvan de laatste minimaal 14 dagen voor 11 september. Je kan dit aantonen via je COVIDSafe app of een ander officieel European Digital COVID Certificate. We scannen dit aan de COVID controle balie.
 2. Je kan een negatieve PCR-test voorleggen die nog geldig is op zaterdag 11 september. Let op: deze testen zijn max. 72 uur geldig. Heb je dus een PCR-test van voor 8 september, zal die niet gelden. Je laat de test zien aan de COVID controle balie.
 3. Je kan een negatieve antigeentest laten zien. 
  Heb je die (nog) niet, dan bieden wij de service om (enkel!) op vrijdag 10 september tussen 9 en 13 uur in ‘Village Cannibale’ (centrum) - en voor eigen rekening - een antigeentest te laten afnemen door ons medisch personeel. Deze antigeentest kost 15 euro en is 72 uur geldig. Als de test na een half uurtje een negatief resultaat oplevert, krijg je meteen het benodigde polsbandje als toegangsticket. 
  LET OP: op zaterdag 11 september kunnen wij geen antigeentesten meer afnemen.
  Je kan enkel terecht bij de lokale Franse testmogelijkheden. Wél kan je nog op zaterdag vanaf 11u je polsbandje komen afhalen op vertoon van de nodige COVIDSAFE bewijzen. 

LET OP: altijd in combinatie met je identiteitskaart.


DUS: VOOR HET SLOTFEEST, TOON ONS JE POLSBANDJE

Iedereen die naar het feest wil komen, moet dus hét polsbandje hebben waarmee je aantoont dat je gevaccineerd bent, of recent negatief testte. We controleren aan de ingang of je het polsbandje draagt dat je nodig hebt om binnen te mogen. In de rij, bij de ingang, respecteer je de afstandsregels en draag je je mondmasker. Eens binnen kan je dan genieten van een spetterend COVIDSAFE eindfeest, met mondmasker (behalve als je eet of drinkt, natuurlijk).

GOED OM WETEN:

 • OP ALLE DRUKKE PLAATSEN BLIJVEN MONDMASKERS VERPLICHT 
  Als deelnemer en als supporter zorg je zelf voor een mondmasker en heb je dit altijd bij. We vragen je om dit op alle drukke openbare plaatsen op te zetten. Dit geldt dus zeker op volgende plaatsen: 
  - in de Village Cannibale (én op het slotfeest) 
  - bij de start als fietser/wandelaar 
  - aan bevoorradingsstanden (wanneer je niet aan het eten of drinken bent) 
  - op de top van de Ventoux
 • SPORTA MON VENTOUX ZORGT VOOR HANDGEL 
  We voorzien op de nodige plaatsen voldoende handgel die vrij gebruikt mag worden.
 • EXTRA SIGNALISATIE 
  We zorgen ervoor dat er op drukke plekken extra signalisatie voorzien wordt, zodat een vlotte en duidelijke circulatie kan gegarandeerd worden.
 • NIET VERGETEN
  A - Om door Frankrijk te reizen heb je sowieso ook je COVID-certificaat of een negatieve test nodig. Bij doorreis hanteert het land een geldigheid van 72 uur voor de test. Daarbovenop vraagt de Franse overheid dat je een attest op eer invult.
  B - Weet ook dat de Belgische overheid je oplegt om na een verblijf in het buitenland een Passenger Locator Form in te vullen om terug naar België te reizen. 
  C - ‘Village Cannibale’ zal op vrijdag dus al open zijn vanaf 9 uur in plaats van 10 uur. We sluiten om 17 uur in plaats van 16 uur. Zo beogen we een betere spreiding van het publiek.
  Let op: Antigeentesten enkel mogelijk tot 13u!

ONDER VOORBEHOUD

We gaan er op dit moment van uit dat zowel het sportieve evenement als het slotfeest zullen kunnen plaatsvinden vinden op 11 september. Toch zijn ook wij afhankelijk van last minute wijzigingen van de (lokale) Franse wetgeving. We volgen de nationale Franse wetgeving, alsook de specifiekere orders van de lokale overheden op de voet. Hou deze pagina goed in de gaten voor eventuele verdere updates.


Update Covid-19 maatregelen in Frankrijk

6 augustus 2021

Als organisator van Sporta Mon Ventoux zijn we hoopvol dat ons sportieve evenement kan doorgaan zoals gepland.

WAAROM WE ZO HOOPVOL ZIJN? OMWILLE VAN ONS STAPPENPLAN!

Als bezorgde organisator nemen we onze verantwoordelijkheid en rollen we in nauw overleg met de Franse autoriteiten een stappenplan uit met extra verplichte maatregelen.  Samen met jullie hulp en bereidwillige medewerking kunnen we zorgen voor een veilige en gezonde sportieve beleving.


 1. 1. TOON ONS JE COVID-CERTIFICAAT OF NEGATIEVE TEST.
  Elke deelnemer is verplicht om op vrijdag 10 september langs te komen in Village Cannibale. Dit tussen 9 en 17uur. We controleren er je COVID-certificaat of je negatieve test samen met je identiteitskaart. In ruil krijg je van ons een extra polsbandje dat je nodig hebt om te mogen deelnemen.

  3 geldige manieren om het verplichte polsbandje te krijgen
  :

 1. Ook nuttig om weten: om door Frankrijk te reizen heb je sowieso ook je COVID-certificaat of een negatieve test nodig. Bij doorreis hanteert het land een geldigheid van 72 uur voor de test. Maar voor evenementen (zoals het onze) is de norm echter maar 48u! 

 2. Weet ook dat de Belgische overheid je oplegt na een verblijf in het buitenland een Passenger Locator Form moet invullen om terug naar België te reizen.

 3. 2. VILLAGE CANNIBALE IS LANGER OPEN OP VRIJDAG
  Onze Village Cannibale zal al open zijn vanaf 9 uur in plaats van 10 uur. En we sluiten om 17 uur in plaats van 16 uur. Zo beogen we een betere spreiding van het publiek.
  Wil je een antigeentest laten afnemen? Dat kan van 9 tot 13 uur.


 4. 3. OP ALLE DRUKKE PLAATSEN ZIJN MONDMASKERS VERPLICHT
  Als deelnemer zorg je zelf voor een mondmasker en heb je dit altijd bij. We vragen je om dit op alle drukke plekken op te zetten. Dit geldt dus zeker op volgende plaatsen:
  - in Village Cannibale
  - bij de start
  - aan bevoorradingsstanden (wanneer je niet aan het eten of drinken bent)
  - op de top van de Ventoux

 5. 4. SPORTA MON VENTOUX ZORGT VOOR HANDGEL
  We voorzien op de nodige plaatsen voldoende handgel die vrij gebruikt mag worden.

 6. 5. EXTRA SIGNALISATIE
  We zorgen ervoor dat er op drukke plekken extra signalisatie voorzien wordt, zodat we een vlotte en duidelijke circulatie kan gegarandeerd worden.ONDER VOORBEHOUD
We gaan er op dit moment van uit dat je jouw weg naar de top samen met Sporta Mon Ventoux zal vinden op 11 september. Toch zijn ook wij afhankelijk van last minute wijzigingen van de lokale Franse wetgeving. We volgen de nationale Franse wetgeving, alsook de specifiekere orders van de Préfet van de Vaucluse op de voet.


WAT MET DE PASS SANITAIRE?
Op dit ogenblik is het voor ons sportief evenement niet nodig om een pass sanitaire te hebben. We werken momenteel dus uitsluitend met bovenstaande maatregelen.

Frankrijk legt de pass sanitaire wel op voor zaken zoals restaurant- of cafébezoeken. Je zal dit dus wel nodig hebben buiten ons evenement om. Lees er meer over op de website van de Franse overheid. 


EN HET SLOTFEEST?
Ook in verband met ons slotfeest zijn we in gesprek met de lokale Franse bewindvoerders. In de week van 16 augustus vind je hierover uitsluitsel in je mailbox en op deze pagina.


Covid-19-maatregelen tijdens de voorbereidingstochten 

 19 januari 2021


 • Verplicht vooraf inschrijven via www.monventoux.be
 • Mondmasker bij de hand hebben en verplicht te dragen op drukke plaatsen (niet tijdens het fietsen)
 • Respecteer de 1,5m afstandsregel
 • Fietsen en wandelen in een groep met max. 4 personen
 • Volg indien van toepassing het opgelegde circulatieplan en de geldende hygiëne maatregelen
 • Was en ontsmet regelmatig de handen

Covid-19-garantie

Oktober 2020

Net zoals jij hopen we dat Sporta Mon Ventoux op 11 september 2021 gewoon kan doorgaan zoals gepland. We gaan er alles aan doen om het evenement op een veilige manier te laten doorgaan.  maar bereiden ons ook al voor om de nodige maatregelen te kunnen nemen, mocht het virus nog altijd woelen. Zo maken we onder andere een circulatieplan op en zorgen we dat er hygiënepunten beschikbaar zullen zijn.

We begrijpen ook dat 11 september 2021 nog ver weg is. En dat nu al inschrijven misschien een beetje afschrikt omwille van de onzekere tijden die Covid-19 teweeg brengt. We nemen die twijfels graag voor je weg want als het evenement toch niet kan doorgaan, dan bieden we je volgende Covid-19-garantie.

 • Jouw inschrijving wordt automatisch overgedragen naar de editie van 2022.
 • Wens je in 2022 niet deel te nemen? Dan krijg je naast 50% van je deelnamebedrag ook een voucher van €25 euro. Deze kan jij (of iemand aan wie je de voucher cadeau doet) gebruiken bij een inschrijving in 2022 of 2023. Bovendien kan je ook nog steeds gratis blijven deelnemen aan alle voorbereidingsritten in 2022.

Ga dus de challenge aan en wees nu al zeker dat jij op 11 september 2021 zegeviert bovenop de Kale Berg.Share

Meer nieuws over Sporta Mon Ventoux?


27 Oct 2021

Nieuwe uitdagingen in 2022

Klassiekers blijven, off-road en wandelen breidt uit. Onze klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni…

17 Oct 2021

Jouw feedback? We luisterden

Na Sporta Mon Ventoux 2021 kregen alle deelnemers een aftermailing waar we in vroegen even de enquête in te vullen. Deze…

08 Sep 2021

Covid-19: Garantie en veiligheid

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd 1 september 2021 We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11…

1 2