VEELGESTELDE VRAGEN

Waarmee kunnen we jou helpen?  Werp een blik op onderstaande veelgestelde vragen of stuur ons een bericht met jouw vraag.‌KIES JE ONDERWERP ⬇

Vragen over je deelname

Net als jij hopen we natuurlijk dat Sporta Mon Ventoux gewoon kan doorgaan. Mocht het coronavirus hier toch een stokje voorsteken, dan mag je er zeker van zijn dat we volgende Covid-19-garantie aanbieden:

> Jouw inschrijving wordt automatisch overgedragen naar de editie van 2023.

> Wens je in 2023 niet deel te nemen? Dan krijg je naast 50% van je deelnamebedrag ook een voucher van €25 euro. Deze kan jij (of iemand aan wie je de voucher cadeau doet) gebruiken bij een inschrijving in 2023 of 2024. Bovendien kan je ook nog steeds gratis blijven deelnemen aan alle voorbereidingsritten in 2023.

Neen, dit is niet inbegrepen in onze polis. Via Sporta Mon Ventoux heb je geen mogelijkheid deze optie mee aan te schaffen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan dien je dit zelf in orde te brengen.


Tip: Ethias biedt een uitgebreide assistance reisverzekering & pechverhelping aan.

Een annulatieverzekering zit niet inbegrepen in de standaard prijs. Dit jaar voegen we wel een nieuwe optie toe: overdracht naar volgende editie. Ongeacht de reden kan je vanuit je account kiezen voor overdracht naar de volgende editie. Je krijgt dan een factuur van 15 euro om je inschrijving over te dragen naar de volgende editie. 

Annulatie is mogelijk in onderstaande gevallen en conform de onderstaande modaliteiten:

> Annuleren binnen 14 dagen te rekenen vanaf de dag na de inschrijving:

Kosteloos annuleren kan tot maximaal 14 dagen te rekenen vanaf de dag na de inschrijving. Sporta zal mogelijk reeds betaalde bedragen terugstorten via bankoverschrijving. De annulatie is enkel  mogelijk via uw online account.

> Annuleren vanaf de 15de dag te rekenen vanaf datum inschrijving:
Annuleren is niet meer mogelijk. De deelnemer of supporter is het inschrijvingsgeld en de gekozen opties voor 100% verschuldigd.
Het niet komen opdagen van een deelnemer of supporter wordt aanzien als een annulatie vanaf de 15de dag te rekenen vanaf datum inschrijving en het inschrijvingsgeld en de gekozen opties zijn integraal verschuldigd.

Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die een handje toe steken bij bevoorradingsposten, bij het snijden van fruit, bij het vullen van bidons, ondersteuning bij EHBO,…


Interesse? Geef je gegevens door via dit formulier en ons team in Frankrijk o.l.v. Philippe Govaert, laat snel iets van zich horen.

Sporta Mon Ventoux zet zich 100% achter veilig en gezond sporten. Of je nu kiest voor wandelen, on-road of off-road fietsen. De Kale Berg is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Daarom nemen we liever geen risico’s en verplichten het medisch attest voor al onze uitdagingen.

Een medisch attest dat je via je (huis)arts kreeg, is doorgaans 1 jaar geldig.
Heb jij een sportmedische keuring gehad, op eigen initiatief of via onze artsen, dan is je medisch attest in de meeste gevallen 2 jaar geldig. 


Let op: de geldigheidsperiode begint te lopen vanaf de afgiftedatum van het attest.
Wanneer jij je bijvoorbeeld liet testen bij de huisarts op 20 juni 2021, is jouw attest dus niet meer geldig tijdens het evenement op 25 juni 2022.

We hebben jouw medisch attest enkele weken voor de start in Frankrijk verplicht nodig. Reken er op dat we het ten laatste 15 mei 2022 moeten ontvangen. De enige weg om jouw medisch attest tot bij ons te krijgen, is door het op te laden via jouw account op de website. Wie zich door onze partner SKA laat testen, hoeft zijn of haar attest niet meer zelf op te laden. Dit wordt voor jou in orde gebracht door SKA.


Geen medisch attest = geen deelname!

Geen nood: we doen hier tijdig nog een oproep voor.

Sporta Mon Ventoux zet zich 100% achter veilig en gezond sporten. De Kale Berg is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. We nemen liever geen risico’s en verplichten het medisch attest.

Je kan wisselen tussen de verschillende fietsuitdagingen. Wandelaars kunnen ook fietsers worden en omgekeerd. Hier zijn geen beperkingen. Voorwaarde is wel dat de deelnemer zelf voor zijn geschikt materiaal zorgt wanneer hij of zij beslist van uitdaging te wisselen. Bijvoorbeeld wandelaars die toch beslissen om een fietsuitdaging aan te gaan, moeten zelf hun fiets meehebben. Sporta zorgt hier niet voor het materiaal.


Wil je graag de wissel maken naar een zwaarder product, dan zullen we je vragen het verschil in prijs bij te betalen. Omgekeerd voorzien we ook een terugbetaling wanneer je wisselt naar een goedkopere uitdaging. Wisselen van uitdaging kan je zelf aanvragen via jouw account.


Hou zeker in het achterhoofd dat La Cannibalette en vooral La Cannibale en off-road Cannibale  bijzonder zware bergritten zijn die enkel gevorderde fietsers tot een goed einde kunnen brengen. Bezin dus voor je begint. Je kan tijdens de rit beslissen om van Cannibale om te schakelen naar La Cannibalette.


Let op: wie inschreef via zijn of haar bedrijf, neemt best contact op met zijn contactpersoon voor meer informatie rond de bedrijfsvoorwaarden.

Wie omschakelt voor 31 april 2022 zal nog een aangepast kaderplaatje en diploma krijgen. Wissel je na deze datum, dan zal je eerste keuze op je kaderplaatje en diploma staan.

Voor je deelnameprijs krijg je 7 voorbereidende on-road wielertochten met bijhorende GPX-files en 7 voorbereidende wandeltochten, een algemeen trainingsschema (fietsuitdagingen), tips & tricks en een ongevallenverzekering.
In Frankrijk zorgen we ook voor nog 3 afgepijlde opwarmingsritten met GPX-files.


Tijdens de uitdaging voorzien we je van bevoorrading, medische bijstand en technische bijstand. Je krijgt ook een fles wijn, een kleine pastabox in de village tussen 12u00 en 20u00, goodies, een eventshirt en een officieel diploma. Jouw apotheose starten doen we met een energieke opwarmingssessie. Zaterdagavond sluiten we af met een slotfeest met livemuziek en DJ’s.


Vragen over Walk High of Walk To The Top

Zowel de deelnemers van Walk High als Walk to the Top vertrekken samen in groep vanuit Bédoin. Met Walk High wandel je tot halfweg de berg op. Wanneer je je inschrijft voor Walk to the Top, wandel je helemaal tot aan de top van de Kale Berg. Het startuur voor beide wandelingen is 6u00.

  

Belangrijk om te voorzien: goede wandelschoenen en -kousen, wandelstok, zonnecrème en zonnebril, hoed of pet, een lange broek (tenzij bij heet weer), rugzak, minstens 1 liter water, een jasje voor boven het maanlandschap.

Let op: honden zijn niet toegelaten tijdens de wandeling.

Dit kan! Als je als wandelaar beslist om toch mee te doen met een fietsuitdaging, kan je dit aanpassen via je profiel. Omgekeerd kan je ook van een fietsuitdaging wisselen naar Walk High of Walk to the Top. Je moet hier wel zelf je materiaal voor voorzien.


Vragen over fietsuitdagingen

Dit kan je controleren via de E-bike calculator waarbij je enkele gegevens van je e-bike moet invullen. De calculator berekent meteen of je elektrische fiets geschikt is voor de uitdaging.


Je mag enkel de Ventourist, off-road Ventourist of Ventousiast uitdaging afleggen met je e-bike op voorwaarde dat deze geschikt is voor de uitdaging. Controleer dit zeker met de calculator. Het is je eigen verantwoordelijkheid om over een geschikte fiets te beschikken.


Let op: niet elke elektrische fiets heeft het vermogen om een berg als de Mont Ventoux aan te kunnen.

Van zodra onze nieuwe outfits beschikbaar zijn, kan je ze bestellen in onze webshop.

Uiteraard, je moet er zelfs niet extra voor betalen. De opwarmingsritten eindigen wel om 19u30. 


Vragen over het evenement op de dag zelf

Met het aantal deelnemers dat jaarlijks deelneemt aan Sporta Mon Ventoux, schikken we ons naar de klimatologische grillen van de Mont Ventoux in plaats van de confrontatie aan te gaan.

Als jouw veiligheid als fietser of wandelaar niet meer gewaarborgd is, verneem je onze organisatorische richtlijnen over mogelijke wijzigingen (cf. tijdelijk afsluiten van de top) via de SMS-service en de communicatieborden op de bevoorradingsplaatsen.

Je bereikt de startplaats op eigen kracht. Kies je hotel in functie van je tocht. Deelnemers aan La Cannibale of La Cannibalette kiezen beter geen slaapplaats in Sault want de tocht start om 6u30 in Bédoin.

Waar je kan parkeren? Eind april download je als deelnemer jouw eventgids via je account. Hierin staan plannetjes van de 3 verschillende startplaatsen inclusief parkings.

Niet gevonden wat je zocht?