VEELGESTELDE VRAGEN

Waarmee kunnen we jou helpen?  Werp een blik op onderstaande veelgestelde vragen of stuur ons een bericht met jouw vraag.‌KIES JE ONDERWERP ⬇

Vragen over je deelname

Net als jij hopen we natuurlijk dat Sporta Sporta Mon Ventoux gewoon kan doorgaan. Mocht het coronavirus hier toch een stokje voorsteken, dan mag je er zeker van zijn dat we volgende Covid-19-garantie aanbieden:

> Jouw inschrijving wordt automatisch overgedragen naar de editie van 2022.

> Wens je in 2022 niet deel te nemen? Dan krijg je naast 50% van je deelnamebedrag ook een voucher van €25 euro. Deze kan jij (of iemand aan wie je de voucher cadeau doet) gebruiken bij een inschrijving in 2022 of 2023. Bovendien kan je ook nog steeds gratis blijven deelnemen aan alle voorbereidingsritten in 2022.

Nee, dit is niet inbegrepen in onze polis. Via Mon Ventoux heb je geen mogelijkheid deze optie mee aan te schaffen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan dien je dit zelf in orde te brengen.


Tip: Ethias biedt een uitgebreide assistance reisverzekering & pechverhelping aan.

Een annulatieverzekering is niet inbegrepen in de standaard prijs. Deze dient afgesloten te worden op het moment van de inschrijving via het online account. Later is het niet meer mogelijk om een annulatieverzekering af te sluiten.


Voor de deelnemers die geen facultatieve annulatieverzekering hebben afgesloten, is annulatie mogelijk in onderstaande gevallen en conform de onderstaande modaliteiten:

> Annuleren binnen 14 dagen te rekenen vanaf de dag na de inschrijving:

Kosteloos annuleren kan tot maximaal 14 dagen te rekenen vanaf de dag na de inschrijving. Sporta zal mogelijk reeds betaalde bedragen terugstorten via bankoverschrijving. De annulatie is enkel  mogelijk via uw online account.

> Annuleren vanaf de 15de dag te rekenen vanaf datum inschrijving:
Annuleren is niet meer mogelijk. De deelnemer of supporter is het inschrijvingsgeld en gekozen opties voor 100% verschuldigd.
Het niet komen opdagen van een deelnemer of supporter wordt aanzien als een annulatie vanaf de 15de dag te rekenen vanaf datum inschrijving en het inschrijvingsgeld en de gekozen opties zijn integraal verschuldigd.


  Ingeschreven als supporter?

  Je kan binnen de 14 dagen kosteloos annuleren. De termijn van 14 kalenderdagen begint op de dag na de inschrijving. Als deze 14 dagen verstreken zijn, kan je niet meer annuleren.

  Let op: wie inschreef via zijn of haar bedrijf, neemt best contact op met zijn contactpersoon voor meer informatie rond de bedrijfsvoorwaarden.

  Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die een handje toe steken met het helpen bij bevoorradingsposten, het snijden van fruit, vullen van bidons, ondersteuning bij EHBO,…


  Interesse? Geef je gegevens door via dit formulier en ons team in Frankrijk o.l.v. Philippe Govaert, laat snel iets van zich horen.

  Mon Ventoux zet zich 100% achter veilig en gezond sporten. De Kale Berg is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. We nemen liever geen risico’s en verplichten het medisch attest.

  Een medisch attest dat je via je (huis)arts kreeg, is doorgaans 1 jaar geldig.
  Heb jij een sportmedische keuring gehad, op eigen initiatief of via onze, dan is je medisch attest in de meeste gevallen 2 jaar geldig. 


  Let op: de geldigheidsperiode begint te lopen vanaf de afgiftedatum van het attest.
  Wanneer jij je bijvoorbeeld liet testen bij de huisarts op 1 september 2020, is jouw attest via dus niet meer geldig tijdens het evenement op 11 september 2021.

  We hebben jouw medisch attest enkele weken voor de start in Frankrijk verplicht nodig. Reken er op dat we het ten laatste 15 juli 2021 moeten ontvangen. De enige weg om jouw medisch attest tot bij ons te krijgen, is door het op te laden via jouw account op de website. Wie zicht door onze partner SKA laat testen, hoeft zijn of haar attest niet zelf meer op te laden. Dit wordt voor jou in orde gebracht door SKA.


  Geen medisch attest = geen deelname!

  Geen nood: we doen hier tijdig nog een oproep voor.

  Sporta Mon Ventoux zet zich 100% achter veilig en gezond sporten. De Kale Berg is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. We nemen liever geen risico’s en verplichten het medisch attest.

  Je kan nog wisselen naar een andere fietsuitdaging. Wandelaars kunnen echter geen fietsers worden en omgekeerd.


  Wil je graag de wissel maken naar een zwaarder product, dan zullen we je vragen het verschil in prijs bij te betalen. Omgekeerd voorzien we ook een terugbetaling wanneer je wisselt naar een goedkopere uitdaging. Wisselen van uitdaging kan je zelf aanvragen via jouw account.


  Hou zeker in het achterhoofd dat La Cannibalette en vooral La Cannibale bijzonder zware bergritten zijn die enkel gevorderde fietsers tot een goed einde kunnen brengen. Bezin dus voor je begint. Je kan tijdens de rit beslissen om van Cannibale om te schakelen naar La Cannibalette.


  Let op: wie inschreef via zijn of haar bedrijf, neemt best contact op met zijn contactpersoon voor meer informatie rond de bedrijfsvoorwaarden.

  Wie omschakelt voor 31 juli 2021 zal nog een aangepast kaderplaatje en diploma krijgen. Wissel je na deze datum dan zal je eerste keuze op je kaderplaatje en diploma staan.

  Voor je deelnameprijs krijg je 9 voorbereidende wielertochten met bijhorende GPX-files en 9 voorbereidende wandeltochten, een algemeen trainingsschema (fietsuitdagingen), tips & tricks en een ongevallenverzekering.
  In Frankrijk zorgen we ook voor nog 3 afgepijlde opwarmingsritten met GPX-files.


  Tijdens de uitdaging voorzien we je van bevoorrading, medische bijstand en technische bijstand. Je krijgt ook een fles wijn, gadgets en een officieel diploma. Jouw apothose starten doen we met een energieke opwarmingssessie. Zaterdagavond sluiten we af met een slotfeest met livemuziek en DJ’s.


  Wie ingeschreven is als supporter, krijgt dezelfde gadgets als de andere deelnemers en een event t-shirt exclusief voor supporters.


  Vragen over Walk To The Top

  Eind juli zal je jouw startuur meegedeeld krijgen. Van op de parking naast Domein Des Tilleuls vertrekt een bus die je naar de startplaats aan Mont Serein, net onder Chalet Liotard, brengt. Van daaruit vertrekt jouw wandeling.


  De mogelijke starturen zijn 7u00, 7u45, 8u30, 9u15 of 10u00. Bij jouw inschrijving vragen we naar je voorkeur. We doen ons best om jouw voorkeur zo goed mogelijk aan te houden, maar kunnen dit niet garanderen. Je wordt hier tijdig van verwittigd.

    

  Belangrijk om te voorzien: goede wandelschoenen en -kousen, wandelstok, zonnecrème en zonnebril, hoed of pet, een lange broek (tenzij bij heet weer), rugzak, minstens 1 liter water, een jasje voor boven het maanlandschap.

  Let op: honden zijn niet toegelaten tijdens de wandeling.

  Nee, jammer genoeg niet. Eens je ingeschreven bent als deelnemer aan Walk To The Top kan je niet meer wisselen. Ben je ingeschreven voor een fietsuitdaging? Dan kan je nog wel wisselen naar een andere fietsuitdaging.  Van een fietsuitdaging omwisselen naar Walk To The Top is ook niet mogelijk.  

  Let op: wie inschreef via zijn of haar bedrijf, neemt best contact op met zijn contactpersoon voor meer informatie rond de bedrijfsvoorwaarden.


  Vragen over fietsuitdagingen

  Op zowel de pagina met informatie over E-ventourist als op de pagina met informatie over E-ventousiast vind je een E-bike calculator waarbij je enkele gegevens van je e-bike moet invullen. De calculator berekent meteen of je elektrische fiets geschikt is voor de uitdaging.


  Je kan enkel inschrijven voor E-ventourist of E-ventousiast op voorwaarde dat je e-bike geschikt is voor de uitdaging. Controleer dit zeker met de calculator. Het is je eigen verantwoordelijkheid om over een geschikte fiets te beschikken.


  Let op: niet elke elektrische fiets heeft het vermogen om een berg als de Mont Ventoux aan te kunnen.

  Van zodra onze nieuwe outfits beschikbaar zijn, kan je ze bestellen in onze webshop.

  Uiteraard, je moet er zelfs niet extra voor betalen. De opwarmingsritten eindigen wel om 18 uur. 


  Vragen over het evenement op de dag zelf

  Met het aantal deelnemers dat jaarlijks deelneemt aan Sporta Mon Ventoux, schikken we ons naar de klimatologische grillen van de Mont Ventoux in plaats van de confrontatie aan te gaan.

  Als jouw veiligheid als fietser of wandelaar niet meer gewaarborgd is, verneem je onze organisatorische richtlijnen over mogelijke wijzigingen (cf. tijdelijk afsluiten van de top) via de SMS-service en de communicatieborden op de bevoorradingsplaatsen.

  Als (E-/MTB-)Ventourist mag je de Ventoux zoveel beklimmen als je wilt. Dat kan vanuit Sault, Bédoin of Malaucène. Je kan vrij vertrekken tussen 7u30 en 17u30.


  Als Cannibale of Cannibalette vertrek je echter in groep om 6u30. Tijdens deze ritten rij je de Kale Berg al 2 keer op.

  Ventousiasten vertrekken ook in groep en ook zij mogen na hun uitdaging nogmaals de Kale Berg op. Aan jou de keuze.

  Je bereikt de startplaats op eigen kracht. Kies je hotel in functie van je tocht. Deelnemers aan La Cannibale of La Cannibalette kiezen beter geen slaapplaats in Sault want de tocht start om 6u30 in Malaucène. De afstand Sault-Malaucène is te groot.

  Waar je kan parkeren? Eind juli download je als deelnemer jouw eventgids via je account. Hierin staan plannetjes van de 3 verschillende startplaatsen inclusief parkings.

  Niet gevonden wat je zocht?