Als eerste Cannibale aankomen?
Filip weet hoe het voelt.

La Cannibale 2e deelname

Maak kennis met Filip Verrelst. Hij beklom al een 10-tal keer de Mont Ventoux. Waaronder 2 keer toen hij deelnam aan La Cannibale in 2019. En wat voor beleving was dat toen! Filip kwam als eerste Cannibale aan op de top na de 6 cols te hebben bedwongen. Een memorabel moment. Dat belooft alvast voor dit jaar! 

Ik rij zo’n 16.000 km per jaar. 
‌Dat is eigenlijk ietsje meer dan 92 keer La Cannibale.
Filip Verrelst Eerste finisher Cannibale 2019Welke Sporta Mon Ventoux uitdaging kies je in 2021? 

Ook in 2021 neem ik deel als Cannibale, samen met enkele leden van het Rocket Espresso Granfondo Team.

Wat is dat juist, het Rocket Espresso Granfondo Team?
Het begon enkele jaren geleden als een vriendengroepje dat een aantal Granfondo’s ging rijden, maar is ondertussen uitgegroeid tot het tweede grootste Granfondo-team van België. Momenteel hebben we 50 leden, wat onze maximum capaciteit is.

Weet je, ik rij heel graag in groep, dat is gezellig. Maar mijn trainingen zijn wel het meest efficiënt als ik alleen op pad ga.

We mogen dus wel stellen dat je een ervaren fietser bent. Hoeveel kilometer rij je gemiddeld per jaar?
Ik rij zo’n 16.000 km per jaar. Dat is eigenlijk ietsje meer dan 92 keer La Cannibale.
Sporta Mon Ventoux valt dit jaar in september dus mijn voorbereiding zal er enigszins anders uitzien. Ik zal vermoedelijk in 2 grote blokken trainen: eentje in de lente om dan al wat Granfondo’s in juni te rijden en dan een tweede trainingsblok in de zomervakantie. Om zo opnieuw in form te zijn voor La Cannibale. Tegen Sporta Mon Ventoux hoop ik zo’n 12.000 kilometer in de benen te hebben.


Het is niet de eerste keer dat je La Cannibale met Sporta Mon Ventoux zal rijden, toch?
Neen, in 2019 nam ik voor de eerste keer deel. Het was meteen memorabel want – ook al is Sporta Mon Ventoux geen wedstrijd - ik finishte meteen als eerste. De herinnering zal mij nog lang bij blijven.

Waarom doe je opnieuw mee?
Ik train graag gericht naar een doel of een uitdaging. Sporta Mon Ventoux is één van mijn motivaties om gericht te trainen. Ik associeer de Mont Ventoux met pijn op de flanken maar ook met puur geluk op de top.

Is er iemand bijzonder voor wie je deze uitdaging aangaat?
Mijn vriendin Annelore. Ik wil dit jaar onze trip naar de Provence in 2019 herbeleven met haar. Liefst op een gelijkaardige manier en daar maakt La Cannibale zeker deel van uit.

Mijn vriendin en ik houden echt van de Provence. We gaan dus zeker ook enkele mooie dorpjes bezoeken, wat wandelen, een wijnhuis bezoeken en genieten van de Franse gastronomie en het mooie weer. 


Hoe leerde je Sporta Mon Ventoux kennen?
Een vriend sprak me erover aan enkele jaren geleden. We vonden het meteen een interessant evenement omdat het aan het volledige plaatje van een fietsevent voldoet: trainingsschema's, voorbereidingsritten en de nodige info in de aanloop naar het evenement.

De ervaring zelf bevestigde: het was een vlekkeloze organisatie ter plaatse in een magnifiek decor. Ook ’s avonds na de rit kan je nagenieten op het slotfeest. Deze combinatie zorgde er bij mij voor dat ik de dagen en weken na het evenement nog vaak met voldoening terugblikte.

Zal je nog aan andere evenementen deelnemen?
Ja, naast La Cannibale staan ook Maratona Dles Dolomites, Les 3 Ballons, Granfondo Vosges en Vélomédiane op het programma. Volgend jaar wil ik nog graag Le Pape Marmotte Granfondo Alpes rijden. En ook het WK Granfondo, Mallorca 312, Tour du Mont Blanc en Marmotte Pyrenées staan op mijn verlanglijstje.

Heb je tot slot nog tips voor andere deelnemers?
Als je La Cannibale wil rijden, is het heel belangrijk om je niet kapot te rijden op de eerste beklimming van de Ventoux en op de daarna volgende "kleinere" klimmen. Het is slimmer om voldoende energie in de tank te houden voor de laatste beklimming. 

Ook zijn enkele langere ritten met de nodige hoogtemeters in warm weer een goede voorbereiding. In dat opzicht is het ideaal dat Sporta Mon Ventoux net na de zomer plaats vindt. 

Mijn vriendin en ik houden echt van de Provence. Naast het fietsevenement gaan we dus zeker ook enkele mooie dorpjes en een wijnhuis bezoeken. 
Filip Verrelst Eerste finisher Cannibale 2019