13 Oct 2020

5 motivatietips van Erika Van Tielen

Share

Ik wil het. Ik kan het. Ik doe het. Maar hoe begin je aan een sportieve uitdaging die een fameuze voorbereiding vergt? Bekende Vlaming Erika Van Tielen geeft jouw sportieve levensstijl een flinke boost met 5 onmisbare tips. De actrice uit Familie fietst op zaterdag 11 september 2021 de Mont Ventoux op ten voordele van het goede doel. Durf jij de challenge met haar aan te gaan? 

1) Stel een doel  

“Neen, je moet geen topwielrenster zijn om je te durven smijten. Stel een doel, dat helpt echt. Ook al heb je net zoals ik geen fietservaring. Of zie je op tegen het gedoe met klikpedalen. Passie stelt je in staat doelen te bereiken die voor anderen bijna onmogelijk lijken.

2) De magie van straffe verhalen   

“Naar de maan vliegen is voorlopig te duur, maar op de maan fietsen kan. Het is maar één van de vele straffe uitspraken over de Mont Ventoux. Doe je voordeel met tot de verbeelding sprekende verhalen. Mijn motto: als je iets doet, dan kan je het maar beter goed doen.” 

Als je iets doet, dan kan je het 
‌maar beter goed doen.
Erika Van Tielen boegbeeld Sporta Mon Ventoux 2021

3) Alleen is maar alleen   

“Sporten in groep is de ultieme manier om vol te houden. Maak van jouw fietspassie de ideale uitlaatklep om gezellig bij te babbelen met vrienden, om samen te dromen en wilde plannen te smeden. Fietsen in de zin van ontmoeten: samen vooruitgang boeken, toeleven naar de apotheose, uit ons dak gaan als we de top bereiken. Daar kijk ik enorm naar uit!” 

4) Geniet onderweg  

“Kijk verder dan het sportieve doel dat je wil bereiken. Of ik ga blijten op de top van de Mont Ventoux weet ik bijvoorbeeld nog niet. Maar ik ben wel zeker dat ik mij ga smijten in dit avontuur. Dat ik ga genieten en heel veel voldoening, kracht en zelfvertrouwen ga putten uit het traject dat ik afleggen op weg naar de Mont Ventoux. Life is a journey not a destinaton.” 

5) Durf je te smijten

“Geraak je er niet uit welke sportieve uitdaging jij wil aangaan? Stop met twijfelen en durf je te smijten. Als je ergens echt voor gaat, dan krijg je een gevoel van onoverwinnelijkheid. En probeer dan maar eens te stoppen. 11 september 2021 is echt nog ver weg en er is nog zoveel mogelijk. Doe je voordeel met het voorbereidingstraject van Sporta Mon Ventoux en fiets of wandel mee tijdens de voorbereidende ritten en wandelingen. Wedden dat het je lukt om op 11 september 2021 jouw sportieve uitdaging waar te maken?” Wil je net als Erika zegevieren op de top van de Mont Ventoux? Schrijf je snel in en toon Erika op 11 september 2021 wat je in je mars hebt!  

Andere artikelen lezen?

Sporta Mon Ventoux helpt je op weg met de nodige expertise en inspiratie


18 May 2021

Wat trek je aan voor jouw beklimming?

Zit je met je handen in het haar over wat je moet aantrekken op een berg als de Mon Ventoux? Beneden aan de voet is het warm,…

15 Mar 2021

Met de e-bike in Frankrijk

Ook wanneer je met de elektrische fiets op 11 september de Mont Ventoux beklimt, ben je wellicht al stevig aan het trainen.…

11 Feb 2021

Stabiliteitsoefeningen + trainingsschema's februari

Wat zijn dat eigenlijk, stabiliteitsoefeningen? Stabiliteitsoefeningen zijn oefeningen die je core versterken, maar ook…

1 2 3 4 5