Nieuwe uitdagingen in 2022

27 Oct 2021

Klassiekers blijven, off-road en wandelen breidt uit.

Onze klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni zullen naast de Off-road Ventouristen die vertrekken in Sault, ook Off-road Cannibalen de ultieme uitdaging aangaan. Walk To The Top steken we in een nieuw, steviger, jasje en we presenteren je ook Walk High. Beide wandelingen in samenwerking met Nationale Loterij.


KLASSIEKERS BLIJVEN
Onze Ventourist, waarmee het jaren geleden allemaal begon, blijft een perfecte uitdaging voor beginnende fietsers. Daar waar we andere jaren de drie flanken befietsten, starten de Ventouristen nu in groep vanuit Bédoin. In Malaucène zijn we op 25 juni niet meer aanwezig. In Sault zal er wel nog een bevoorradingspost en tijdsmat zijn, maar de ultieme ervaring? Die beleef je vanuit Bédoin.

Onze Ventousiast, La Cannibalette en La Cannibale blijven bestaan zoals je ze kent. 

MEER OFF-ROAD
Sportieve off-roader Ventouristen, mountainbikers en gravelbikers kunnen net zoals vorig jaar hun hartje ophalen in de bossen boven Sault. Ze starten beneden in het dorp van Sault en gaan al snel off-road voor een tocht die 70% off-road gaat.

Maar in 2022 denken we ook aan de getrainde mountain- en gravelbikers. De ultieme buitenlandse off-road uitdaging op en rond de Ventoux doe je samen met Sporta Mon Ventoux: Off-road Cannibale! Deze tocht van maar liefst 106 km en 3423 hoogtemeters (slik) is niet voor doetjes. 

WALK TO THE TOP IN EEN NIEUW JASJE
Vorig jaar startten de deelnemers van Walk To The Top i.s.m. Nationale Loterij nog aan Mont Serein, maar nu gaan we een stevig stapje vooruit. Ze vertrekken als groep helemaal aan de voet van de Mont Ventoux, in Bédoin voor een wandeling van 32 km.  ‌De gidsen gaan deze keer niet meer mee met de groep. Onderweg houden Franse begeleiders wel nog een oogje in het zeil.

Toch iets te stevig voor jouw klimmersbenen? Bekijk zeker ook Walk High i.s.m. Nationale Loterij. Ook hier starten de deelnemers in Bédoin. Zij maken een tocht van 20 km.
Share

Meer nieuws over Sporta Mon Ventoux?


Nieuwe uitdagingen in 2022

Klassiekers blijven, off-road en wandelen breidt uit. Onze klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni…

Jouw feedback? We luisterden

Na Sporta Mon Ventoux 2021 kregen alle deelnemers een aftermailing waar we in vroegen even de enquête in te vullen. Deze…

Covid-19: Garantie en veiligheid

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd 1 september 2021 We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11…

1 2