Off-road Cannibale

Voor goed getrainde MTB en gravelbikers140€

Dream High | 1910 m

ik doe mee

106

kilometer

1 col

to climb

3423

hoogtemeters

De ultieme off-road uitdaging


De ultieme off-road uitdaging Is voor ervaren MTB'ers en gravelbikers. Rij met je gravel -of mountainbike off-road rond de Mont Ventoux om hem daarna door de bossen boven Sault op te rijden. Het laatste stukje kom je op de weg om zo de top te bereiken. Dit hele avontuur gaat meer dan 60% off-road en levert je 3423 hoogtemeters op!

Als Off-road Cannibale naar de top?

Niet alleen de mythische berg te lijf gaan met jouw gravel -of mountainbike, maar ook de omgeving rond de Mont Ventoux verkennen? Dat kan! ‌Vanuit Bédoin vertrek je samen met de andere Off-road Cannibalen voor een avontuur van maar liefst 106 km. Het parcours neemt je mee in de richting van Malaucène en Entrechaux, door de bossen van Brantes om zo op het off-road stukje van de Mont Ventoux te belanden. Aan Chalet Reynard kom je op de gewone weg om jouw handen in de lucht te steken na 3423 hoogtemeters! Slik. De afdaling doe je via de gewone weg. ‌ 

‌Deze uitdaging is technisch moeilijker, maar gaat voornamelijk over duo tracks. Gravelbikers steken best dikkere banden op de fiets.
‌Het hele parcours loopt meer dan 60% over onverharde wegen.

Prachtige ervaring

Je traint voor die ene dag, je gaat diep om je uitdaging tot een goed einde te brengen, onderweg geniet je van het landschap, de andere fietsers, de supporters en de unieke sfeer rond het evenement. En daar is dan die top: euforie!

Trainingsschema’s

Als off-roader rij jij op 25 juni 2022 de boswegen van de Mont Ventoux op. Je start 100% voorbereid aan deze uitdaging. Via 185 Coaching center ontvang je immers een gratis TrainingPeaks programma op maat van jouw uitdaging. Je kan deze terugvinden in je persoonlijk account.

Voorbereidingsritten

Van maart tot en met juni train je samen met de andere deelnemers op de Ethias Challenges. Je krijgt van ons voorbereidingstochten voorgeschoteld die opbouwen in moeilijkheidsgraad.
‌Let op: dit zijn geen off-road routes.

Goodies

Sporta Mon Ventoux zal in je geheugen gegrift blijven staan. Daar zijn we van overtuigd. Maar als extra aandenken, krijg je van ons ook nog enkele goodies. Ook onze officiële deelnemers t-shirt is terug van weggeweest.

Slotfeest

In de namiddag toveren we de startplaats in Bédoin om tot een feestelijke Village Cannibale. Je geniet er van een drankje, een hapje en een vleugje muziek. En zoals de traditie voorschrijft, is Discobaar A Moeder ook dit jaar weer van de partij.

Medische en technische ondersteuning

We hopen dat jullie het niet nodig zullen hebben, maar weet dat jullie zowel op 25 juni in Frankrijk, als tijdens de Ethias Challenges kunnen rekenen op medische en technische ondersteuning.

Bevoorradingsposten

Wie deelneemt als Off-road Cannibalist aan Sporta Mon Ventoux, kan zich tijdens zijn uitdaging op 4 posten bevoorraden. Eentje bij de start in Bédoin en drie onderweg. Deze keer is er een pasta snack voorzien.

Opwarmingsritten

Op 23, 24 en 25 juni pijlen we 3 ritten uit in de mooie omgeving rond de Mont Ventoux. Het zijn de ideale opwarmingsritten om de benen klaar te stomen voor het echte werk naar de top van de Mont Ventoux. Geniet onderweg van unieke landschappen. ‌
‌Let op: dit zijn geen off-road routes. 

Ongevallenverzekering

Niet alleen tijdens het event in Frankrijk ben je verzekerd voor ongevallen, ook tijdens de voorbereidende Ethias Challenges ben je gedekt. Bovendien kan je ook daarbuiten rekenen op de verzekering van Zeker Sporten tijdens alle gezondheidssporten.

Ik deed voor 2021 al mee met de Off-road Ventourist. Dit was al een mooie uitdaging, maar een langere off-road tocht zoals deze Cannibale was een stukje pittiger.
Jasper

Geen 
‌single tracks

Deze tocht is heel pittig, maar gaat ‌
‌voornamelijk ‌langs duotracks. Als gravelbiker kies je best je dikste banden.

Bekijk het parcours

Bédoin

Klimafstand: 106 km ‌Hoogtemeters: 3423 hm 

Programma Frankrijk

25 juni 2022: een dag om naar uit te kijken. Een belevenis om nooit te vergeten. Afspraak in Frankrijk aan de voet van de mythische Mont Ventoux. Het is tijd voor jouw moment. Jouw inschrijving mag dan individueel zijn. Sporta Mon Ventoux beleef je collectief. Van de bewegwijzerde opwarmingsritten tot de uitdaging zelf en de onvermijdelijke party: Sporta Mon Ventoux wordt één langgerekt hoogtepunt.

24 juni 2022

VRIJDAG

Locatie

Place de la République, Bédoin

10u00 - 16u00

Snuif de sfeer op in Village Cannibale. Je geniet hier van een drankje en hapje. ‌Neem alvast een kijkje bij de standjes van onze partners. ‌ En laat ook je fiets nog een laatste keer nakijken.

Hele Dag

Vrijblijvend: 3 uitgepijlde opwarmingsritten

25 juni 2022

ZATERDAG

Locatie

Place de la République, Bédoin

06u30

Officiële start Off-road Cannibale vanuit Bédoin

19u00

Verplichte inkorting Off-road vanuit Chalet Reynard naar beneden

19u30

Einde tijdsregistratie top Mont Ventoux.

Hele Dag

Vrijblijvend: 3 uitgepijlde opwarmingsritten

Beelden die verleiden
SCHRIJF JE NU IN

VOOR DE ULTIEME 
‌BUCKET-LIST ERVARING

Yes, ik fiets mee

Of ga voor een andere uitdaging

22 km
Difficulty:  

Voor beginnende fietsers

67 km
Difficulty:  

Voor de meer ervaren fietser

131 km
Difficulty:  

Voor ervaren fietsers

173 km
Difficulty:  

Voor de gevorderde fietser

34 km
Difficulty:  

Voor beginnende mountain- en gravelbikers

106 km
Difficulty:  

Voor gevorderde mountain- en gravelbikers

20 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij. Voor ervaren wandelaars

32 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij. Voor zeer ervaren wandelaars

0km

Challenge

Vergelijk al onze uitdagingen in één oogopslag


Sporta Mon Ventoux
‌in cijfers

> 55.000

Slik! Zoveel keer beklommen onze deelnemers de flanken van de Mont Ventoux sinds de start van onze beweegcampagne.

34.800

Het aantal enthousiaste deelnemers dat we sinds 2005 mochten begeleiden in hun tocht naar de top.

1.300.00

Zoveel kilometers fietsten jullie reeds bij elkaar de voorbije 17 jaar.

10.000

Aantal gesmolten kilo's. Fietsen is goed om de kilootjes onder controle te houden. Zeker bergop!

89%

Oftewel de tevredenheidsscore van de deelnemers. We streven naar een nog beter rapport!

2

Het is de 2de keer dat de off-road cannible zal georganiseerd worden!

Nieuws

27 Oct 2021

Nieuwe uitdagingen in 2022

Klassiekers blijven, off-road en wandelen breidt uit. Onze klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni…

17 Oct 2021

Jouw feedback? We luisterden

Na Sporta Mon Ventoux 2021 kregen alle deelnemers een aftermailing waar we in vroegen even de enquête in te vullen. Deze…

08 Sep 2021

Covid-19: Garantie en veiligheid

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd 1 september 2021 We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11…

Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.