Samen in beweging

Over Sporta Mon VentouxDiscover your challenge

Sporta Mon Ventoux bestaat 17 jaar en daar zijn wij ontzettend trots op. Wij, dat is Sporta vzw. Zetelen doen we in het Kempische plattelandsdorp Tongerlo. Neem dat niet te letterlijk want wij ijveren al veel langer (meer dan 80 jaar om eerlijk te zijn) voor een gezonde sportbeoefening. Jou doen genieten van bewegen, daar is het ons om te doen. Met de Mont Ventoux als uithangbord, beleef jij vanaf nu al fietsend of wandelend van de wonderen van een dynamische levensstijl.

Ik wil het - ik kan het - ik doe het

Ode aan de Mont Ventoux

Geen Sporta Mon Ventoux zonder de Mont Ventoux. Een uitdaging zonder Kale Berg, dat is als een flauw getapte pint zonder kraag. Une grande déception. De Mon Ventoux challenge is ontstaan uit de hartstochtelijke passie voor de steile pentes, sprookjesachtig boslandschap en mysterieus wit landschap van een geografisch wereldfenomeen. 

Ode aan de geschiedenis


Sporta Mon Ventoux is een ode aan de verbeelding. Aan Merckx, Poulidor, Pantani en Thomas De Gendt die zich op dit goddelijke monster het snot uit de ogen fietsten op weg naar glorie en victorie. Uit een prachtig eresaluut groeide een geëngageerde fietscommunity van 32.000 fietsrecreanten die sinds de eerste editie in 2005 in de voetsporen traden van de allergrootste kampioenen.Ode aan de uithouding


Sporta Mon Ventoux is een collectief statement. Eén dag bergflankfietsen als bekroning van een geleidelijke en begeleide opbouw van uithouding op de fiets. Een gezamenlijke uitspatting van uithoudingsvermogen en collectieve sportieve rebellie tegen de inactieve samenleving en het Bruto Nationaal Tekort aan Beweging.


Ode aan de emotie


De kracht van Sporta Mon Ventoux dat zijn de verhalen van onze deelnemers. Op de flanken van de Kale Berg smelten plezier en uitputting samen tot een schouwspel vol zinderende emotie. Van de zichtbare spanning en nervositeit voor de start, het stille lijden onderweg naar een aangrijpende uitbarsting van louterende euforie op 1909m hoogte.Ode aan jouw droom

Een doel zonder plan is slechts een wens. Nieuwsgierig naar ons plan voor jou? 8 verschillende uitdagingen tussen 12 en 173 km, een gratis trainingsschema, 9 voorbereidende wieler- en wandeltochten en een tevredenheidsscore van net geen 90%. Nieuw in 2021 zijn onze E-ventourist, E-ventousiast en MTB-ventourist. Speciaal voor de fieters met een e-bike of mountainbike. Daarmee is onze droom klaar. En realiseren we graag jouw droom op 11 september 2021.

Klaar om de uitdaging
aan te gaan?

21-26 km
Difficulty:  

Voor beginnende fietsers

66 km
Difficulty:  

Voor de meer ervaren fietser

131 km
Difficulty:  

Voor ervaren fietsers

173 km
Difficulty:  

Voor de gevorderde fietser

21-26 km
Difficulty:  

Voor sportieve e-bikers

66 km
Difficulty:  

Voor ervaren e-bikers

34 km
Difficulty:  

Voor mountainbikers

12 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij

0km

Challenge

Vergelijk al onze uitdagingen in één oogopslag


Sporta beweegt mensen

Sporta is een non-profitorganisatie die Vlamingen aanmoedigt tot voldoende beweging. Het is immers een wetenschappelijk feit dat regelmatige activiteit de levenskwaliteit verbetert. In gezelschap is bewegen altijd leuker en daarom neemt Sporta initiatieven die mensen samen in beweging zet. 

‌Beweeg dus niet alleen in het echte leven, maar surf ook doorheen al onze andere Sporta-websites. Ontdek alles over de Sporta-Federatie, kies je droomvakantie uit tal van Sporta-Kampen, kom op sportieve teambuilding bij onze Sporta-Spots en sport veilig via Zeker Sporten.

Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.