Waarom SD Worx al 9 keer deelnam

Waarom Sporta Mon Ventoux vonken geeft op de werkvloer? En je dit beweegproject van Sporta voor geen geld van de wereld mag missen. We stelden de vraag aan Stefan De Weerdt en Annelies Van Scharen van SD Worx. Het HR-bedrijf verscheen al voor de 9ste keer aan de start. Worx Hard Rides hard. Een warme aanbeveling in 5 etappes.
             Sporta Mon Ventoux richt zich op alle niveaus en leeftijden dus dat is perfect om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Op deze manier kan SD Worx zoveel mogelijk mensen betrekken.
Annelies Van Scharen Sd Worx

1. Sporta Mon Ventoux verbindt medewerkers met elkaar en het bedrijf

“Op de Ventoux kennen we geen hiërarchie!’  Iedereen zit in hetzelfde schuitje wanneer hij de Kale Berg oprijdt.  Er ontstaat een groot respect voor elke collega die de Ventoux trotseert.  En dat respect leidt tot een geweldige sfeer tussen onze deelnemers. Het maakt van Sporta Mon Ventoux een prachtige teambuilding met als kers op de taart het bereiken van de top. Dat je samen met je collega’s naar dat doel kan werken, maakt het alleen maar fijner.” 

2. Sporta Mon Ventoux verandert levens


Deelnemen aan Sporta Mon Ventoux heeft het leven van sommige collega’s al ingrijpend veranderd.  In goede zin uiteraard.  Er zijn er die heel wat overtollig gewicht verliezen, ze leren interessante collega’s kennen buiten de kantoormuren of krijgen de smaak voor de fiets te pakken, ook al hebben ze voorheen nog nooit op de fiets gezeten. Dit proces start al tijdens de voorbereidende ritten in aanloop van het weekend van de beklimming.

3. De trainingsritten zijn een absolute meerwaarde

“Zeker voor de startende fietsers zijn de ritten een absolute meerwaarde.  Mensen kennen de fietswereld vaak nog niet, weten niet dat er heel veel wordt georganiseerd. Via Whatsapp en facebook proberen we jullie ritten meer in de kijker te zetten zodat iedereen daar ook aan kan deelnemen. Het feit dat elke rit in verschillende afstanden worden georganiseerd, met goede bevoorradingen, is een extra plus.” 

4. Pittige maar haalbare challenge

“Dankzij die voorbereidende ritten enerzijds en de professionele omkadering tijdens de beklimming anderzijds wordt de top een haalbare kaart voor iedereen. En net daarom past dit evenement ook zo mooi in ons gezondheidsbeleid. Of je nu een doorgewinterde wielertoerist bent of een totale vélobeet, iedereen kan deelnemen. Nu ook zelfs onze wandelaars. Sporta Mon Ventoux biedt aan deelnemers een perfect en haalbaar doel om voor te trainen.  Het zet ons letterlijk in beweging."

Net als SD Worx met je bedrijf naar de top?