COVID-19 maatregelen Mon Ventoux

Liefste Mon Ventoux vrienden,

Jammer genoeg zal Mon Ventoux 2020 niet doorgaan omwille van overmacht door de huidige Coronacrisis, in overleg met onze Franse lokale autoriteiten. Ook wij hadden dat graag anders gezien, maar jullie- en onze gezondheid is te belangrijk om in het gedrang te brengen. ‘Mon Ventoux’ staat voor ‘gezondheid’ in de ruime betekenis van het woord en dus is het niet aangewezen om op 20 juni 2020 massaal af te zakken naar de Kale Berg in Frankrijk.

Meer informatie over deze beslissing kan je hier terugvinden.

Wie zich had ingeschreven voor Mon Ventoux 2020 heeft op 25/3 een persoonlijke mail ontvangen. Geen mail ontvangen? Klik hier.

Draag zorg voor elkaar en voor jezelf.

Het ‘Mon Ventoux’ team

 

UPDATE 6 MEI

In maart hoorde je het al: geen Mon Ventoux in 2020. Doodzonde, maar ondertussen oerduidelijk de juiste beslissing. Frankrijk heeft namelijk bevestigd geen grote evenementen toe te laten tot half juli. Toch hoeft dit gelukkig niet het einde te zijn van een zestienjarige traditie. In 2021 zetten we het Mon Ventoux verhaal terug verder!

Sterker nog: in september en oktober 2020 zullen er nog twee extra Ethias Challenges en Walk To The Top wandelingen komen ter compensatie van de annulatie van de tochten in het voorjaar. Uiteraard in Corona-veilige omstandigheden conform alle richtlijnen van de Nationale veiligheidsraad.

We verleggen de focus alvast naar 2021. De nieuwe startdatum voor de verplaatste 16e editie van Mon Ventoux staat onder voorbehoud op 11 september 2021.

Maar waarom kan die datum nu nog niet definitief bevestigd worden?

In principe zal het evenement doorgaan op 11 september, maar om daar een garantie op te krijgen, is er een bevestiging nodig van de bevoegde lokale autoriteiten. Momenteel zijn de gemeenteraadsverkiezingen echter nog niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus. Wellicht worden deze in juni gehouden. Zodra die achter de rug zijn, kunnen we de finale bevestiging opvragen zodat we onze startdatum naar onze deelnemers mogen verzekeren.


 

UPDATE 25 MAART

Liefste Mon Ventoux vrienden,

Jammer genoeg moeten we aankondigen dat Mon Ventoux 2020 niet zal doorgaan omwille van overmacht door de huidige Coronacrisis, in overleg met onze Franse lokale autoriteiten. Ook wij hadden dat graag anders gezien, maar jullie- en onze gezondheid is te belangrijk om in het gedrang te brengen. ‘Mon Ventoux’ staat voor ‘gezondheid’ in de ruime betekenis van het woord en dus is het niet aangewezen om op 20 juni 2020 massaal af te zakken naar de Kale Berg in Frankrijk. Waarschijnlijk bent u niet verbaasd wanneer we melden dat ook de voorbereidende tochten voor 2020 niet zullen kunnen doorgaan.

We hopen van harte dat de coronacrisis tegen 20 juni genormaliseerd zal zijn, maar we vrezen dat de piek momenteel nog niet bereikt is. Echter, zelfs in het geval dat er op de eventdag niet langer gesproken wordt van een gezondheidsgevaar, kampen we als organisatie in de weken daaraan vooraf met heel wat praktische problemen.

Heel wat voorbereidend werk en kosten zijn al gespendeerd, waarbij organisatoren, medewerkers, vrijwilligers, partners, sponsors en leveranciers voor bij elkaar moeten komen. Vervolgens moet ook alles ter plaatse worden opgebouwd. Gelukkig steekt iedereen – weliswaar van thuis uit – nu de koppen samen om tot een oplossing te komen voor volgend jaar.

De toekomst van Mon Ventoux

Na een jarenlange traditie met datum op de voorlaatste zaterdag van juni verhuizen we de apotheose naar het weekend van 11 september. Met voorbehoud van een laatste akkoord vanuit Frankrijk is zaterdag 11 september 2021 de nieuwe D-day! Net zoals voor deze editie gepland stond, zal de Village Cannibale volgend jaar in Malaucène plaatsvinden.

Onze campagne zal ook een ander voorbereidend traject kennen en in die zin worden aangepast om te ‘pieken’ op 11 september ‘21.

Deelnemers Mon ventoux 2020

Als deelnemer aan Mon Ventoux 2020 heb je van ons vandaag 25/3 een mail ontvangen met daarin welke stappen je zelf kan ondernemen. Toch geen mail ontvangen?

  • Als groepsdeelnemer verloopt de annuleringscommunicatie via jouw groepsverantwoordelijke en ontvang je geen aparte mail
  • Heb je als particuliere deelnemer ingeschreven? Controleer zeker ook je spambox voor eventuele gemiste mails. Via https://www.monventoux.be/home kan je je inschrijving annuleren of kosteloos over zetten naar 11 september 2021.

Heb je desondanks bovenstaande info geen mail ontvangen, maar zou je er wel een moeten ontvangen? Vraag je mail dan aan via info@monventoux.be. We rekenen op je begrip voor de mogelijke wachttijden.  

Tot slot

Ieder van ons werkt met veel passie aan Mon Ventoux. We hopen dan ook met deze maatregelingen de toekomst van Mon Ventoux te kunnen waarborgen op lange termijn. Een hoop die we dragen voor onze partners, voor onszelf, maar ook voor jou als deelnemer. Dat we nog vele jaren samen de trappers mogen ronddraaien.

Vragen?

We snappen dat je wellicht nog met vele vragen zit, daarom blijven we graag ter beschikking via info@monventoux.be. We rekenen op je begrip voor de mogelijke wachttijden.

 

Draag zorg voor elkaar en voor jezelf.

 

Het ‘Mon Ventoux’ team
 


 

UPDATE 18 MAART

Volgens de huidige richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad is het verbod op sportieve activiteiten verlengd tot en met 5 april. Bij gevolg kan onze trainingsrit in het Hageland op 4 april niet doorgaan.

En nu?

Hoewel trainen in groep momenteel verboden is, mogen we individueel of met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen blijven sporten. Sterker nog, lichaamsbeweging in de buitenlucht wordt sterk aangeraden tenzij je ziek bent. Daarom hebben we ook onze GPX-files van het Waasland en van het Hageland reeds online gezet. Let wel: de GPX-files zijn enkel bedoeld voor zij die zich per fiets naar de locatie kunnen verplaatsen! Verplaatsingen met de auto voor niet essentiële ritten zijn niet toegelaten.

 


 

UPDATE 13 MAART

De federale overheid heeft vanaf heden tot en met 3 april alle sportactiviteiten verboden. Dat heeft jammer genoeg ook gevolgen voor onze voorbereidende tochten. Helaas moeten we je informeren dat de voorbereidende wandeling in Knokke en de fietstocht in het Waasland niet zullen doorgaan.

En nu?

Helaas kunnen we in deze omstandigheden geen alternatieven voorzien voor de geplande tochten. Dit heeft voorlopig verder geen impact op de volgende voorbereidende tochten en het event in Frankrijk.

Volgende voorbereidende tochten

De volgende tochten blijven - met de nodige voorzorgsmaatregelingen - voorlopig doorgaan zoals gepland als en zolang dit toegestaan wordt door de federale overheid. Uiteraard volgen we regels en maatregelen tot op de letter. Bij eventuele toekomstige annuleringen zullen we dit steeds communiceren via onze website en/ of sociale media.

Tot slot

Verontrustend nieuws begrijpen we, en als organisatie betreuren we om als dusdanig een van onze sportactiviteiten af te moeten zeggen, maar veiligheid dragen we in het allerhoogste vaandel.

 

Hou zeker onze website en sociale media in de gaten voor verdere en toekomstige informatie.

 

Hopelijk tot heel binnenkort op een volgende trainingstocht en in gunstigere omstandigheden.

 

Met sportieve groeten,

Het Sporta Mon Ventoux team

 

Blijf op de hoogte

Laat hier je e-mailadres achter en krijg 1 keer per maand gratis tips voor betere klimmersbenen.