Walk to the Top

i.s.m. € 65

Je kan niet meer inschrijven 
‌voor deze uitdaging

12

kilometer

1

col

570

hoogtemeters

Uitdaging 
‌à pied


De Kale Berg alleen voor fietsers? Pas du (ven)tout! Daarom introduceren we Walk to the Top in samenwerking met de Nationale Loterij. Vanaf nu kan je de Mont Ventoux uitdaging ook al wandelend aangaan! 

Al wandelend naar de top

Vanuit Malaucène stap je de bus op die je vervoert naar het startpunt aan Mont Serein. 
‌Van daaruit vertrek je in groep voor een wandeling van 12 km.  ‌
‌We wandelen naar de top van de Mont Ventoux en en dalen daarna af naar Chalet Liotard.
‌Maar eerst bereiden we je 100% voor.

Prachtige ervaring

Je traint voor die ene dag en laat je verrassen, onderweg geniet je van het landschap, de andere deelnemers, de natuur... de unieke sfeer rond het evenement. En daar is dan die top: euforie!

Gids

Je maakt de tocht niet alleen. In Mont Serrein wacht en gids je op die je begeleidt en laat kennismaken met de plaatselijke fauna en flora.

Busvervoer

Vanuit Malaucène stap je de bus op die je vervoert naar het startpunt aan Mont Serein. Jouw vertrekuur (tussen 7u en 10u) krijg je vooraf toegewezen.

Voorbereidingstochten

Van maart tot en met augustus wandel je samen met de andere deelnemers op onze wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij. Van de platte wegen in West-Vlaanderen over de bloeiende bloesems in Haspengouw tot kuitenbijters in de Ardennen. 

Wandelstok

Sporta Mon Ventoux zal in je geheugen gegrift blijven staan. Daar zijn we van overtuigd. Maar als extra aandenken, krijg je van ons ook nog enkele leuke - en handige - goodies. Wat dacht je van een wandelstok?

Slotfeest

In de namiddag toveren we de startplaats in Malaucène om tot een feestelijke Village Cannibale. Je geniet er van een drankje, een hapje en een vleugje muziek. Zou Discobaar A Moeder ook dit jaar van de partij zijn?

Medische ondersteuning

We hopen dat jullie het niet nodig hebben, maar weet dat je zowel op 11 september in Frankrijk, als tijdens de wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij kunnen rekenen op medische ondersteuning.

Bevoorradingsposten

Wie deelneemt aan Walk to the Top i.s.m. Nationale Loterij van Sporta Mon Ventoux, kan zich tijdens zijn uitdaging op 1 post bevoorraden. Na de uitdaging krijg je een drankje aangeboden in Chalet Liotard.

Ongevallenverzekering

Niet alleen ben je tijdens het event in Frankrijk verzekerd voor ongevallen, ook tijdens de voorbereidende‌ wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij ben je gedekt. Bovendien kan je ook daarbuiten rekenen op de verzekering van Zeker Sporten tijdens alle gezondheidssporten. 

Goed doel:
‌To Walk Again

Met je deelname aan Walk to the Top 
‌steun je To Walk Again.

Lees meer

Samen met de Nationale Loterij

De Nationale Loterij heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom vloeit de winst van haar activiteiten terug naar de maatschappij via subsidies. Onder andere via evenementen met een maatschappelijk belang.  

‌Onze Walk to the Top in het kader van de Sporta Mon Ventoux beweegcampagne is er daar één van.  Met steun van de spelers van de Nationale Loterij maken wij jouw tocht naar de top van de Kale Berg mogelijk. Kom uit je zetel en trek die wandelschoenen aan!

Groepen

Deelnemen in groep?

Deelnemen aan Sporta Mon Ventoux met je vrienden of familieleden levert tal van voordelen op.
‌Je kiest elk je eigen favoriete uitdaging, maar schrijft in als een geheel. 

Als gids zorg ik er altijd voor dat ik een reddingspakket, water, een regenjas, goede schoenen, stokken, zonnebrandcrème, verrekijker (om wilde dieren te spotten) en wat snacks bij heb.
Pierre Peyret Wandelgids Mont Ventoux

Programma Frankrijk

11 september 2021: een dag om naar uit te kijken. Een belevenis om nooit te vergeten. Afspraak in Frankrijk aan de voet van de mythische Mont Ventoux. Het is tijd voor jouw moment. Jouw inschrijving mag dan individueel zijn. Sporta Mon Ventoux beleef je collectief. Van de voorbereidende wandeltochten tot de uitdaging zelf en de onvermijdelijke party: Sporta Mon Ventoux wordt één langgerekt hoogtepunt.

10 september 2021

VRIJDAG

Locatie

Cours des Isnards, Malaucène

9:00 - 17:00

Snuif de sfeer op in Village Cannibale. Je geniet hier alvast van een drankje en hapje. ‌Je kan ook alvast een kijkje nemen bij de standjes van onze partners. ‌Verder haal je hier ook je goodies en COVIDSAFE polsbandje af. 

Hele Dag

Vrijblijvend: 3 uitgepijlde opwarmingsritten (fiets)

11 september 2021

ZATERDAG

Verzamelplaats (bus)

Parking de la Post, Avenue Charles de Gaulle, Malaucène

Startplaats (wandeling)

Mont Serrein

7:30 - 11:15

Vertrek vanuit Malaucène met de bus naar Mont Serrein. Geef bij jouw inschrijving alvast jouw voorkeursuur op. We proberen hier rekening mee te houden.

16:00 - 01:00

Village Cannibale (Malaucène) met o.a. live muziek.

Hele Dag

Vrijblijvend: 3 uitgepijlde opwarmingsritten (fiets)

Beelden die verleiden
SCHRIJF JE NU IN

VOOR DE ULTIEME 
‌BUCKET-LIST ERVARING

Toch liever fietsen?

21-26 km
Difficulty:  

Voor beginnende fietsers

66 km
Difficulty:  

Voor de meer ervaren fietser

131 km
Difficulty:  

Voor ervaren fietsers

173 km
Difficulty:  

Voor de gevorderde fietser

21-26 km
Difficulty:  

Voor sportieve e-bikers

66 km
Difficulty:  

Voor ervaren e-bikers

34 km
Difficulty:  

Voor mountainbikers

12 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij

0km

Challenge

Vergelijk al onze uitdagingen in één oogopslag


Sporta Mon Ventoux
‌in cijfers

1

Het zal de eerste keer zijn dat Walk to the Top i.s.m. Nationale Loterij zal doorgaan. Door Covid-19 moesten we in 2020 helaas annuleren.

32.000

Het aantal enthousiaste deelnemers dat we sinds 2005 mochten begeleiden in hun tocht naar de top.

89%

Oftewel de tevredenheidsscore van de deelnemers. We streven naar een nog beter rapport!

News


08 Sep 2021

Covid-19: Garantie en veiligheid

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd 1 september 2021 We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11…

21 Oct 2019

3 nieuwe uitdagingen in 2021

Je leest het goed. In 2021 stellen we je maar liefst 3 nieuwe uitdagingen voor! Met veel trots mogen we zeggen dat Sporta…

21 Oct 2019

Wieler- en wandeltochten - Kempen

Op 24 oktober kan je niet alleen inschrijven voor Sporta Mon Ventoux 2021, je kan ook deelnemen aan de Ethias Challenges…


Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.