Walk to the Top

i.s.m. € 65

Dream High | 1910 m

WACHTLIJST

32

kilometer

1

col

1751

hoogtemeters

Uitdaging 
‌à pied


De Kale Berg alleen voor fietsers? Pas du (ven)tout! Met Walk to the Top in samenwerking met de Nationale Loterij ga je een stevige wandeluitdaging aan die je meeneemt langs prachtige rotsformaties, een kloof en schapenstallen

Al wandelend naar de top

Vorig jaar startte je nog aan Mont Serein, maar nu gaan we een stevig stapje vooruit. Je vertrekt in groep om 6u00 helemaal aan de voet van de Mont Ventoux, in Bédoin. Je wandelt op je eigen tempo over het afgepijld pad de berg op en af. Aan het einde van je wandeling kom je weer aan in Bédoin en zal je 32 km op je teller hebben staan. Gidsen gaan deze keer niet meer mee met de groep. Onderweg houden Franse begeleiders wel nog een oogje in het zeil. Voor het zover is, bereiden we je 100% voor tijdens 7 wandeltochten in eigen land.

Prachtige ervaring

Je traint voor die ene dag en laat je verrassen, onderweg geniet je van het landschap, de andere deelnemers, de natuur en de unieke sfeer rond het evenement. En daar is dan die top: euforie!

Highlights

Les Demoiselles Coiffées zijn okergele rotsformaties waarvan je versteld staat. Iets verder loop je door een indrukwekkende smalle rotskloof waar het lekker fris is. De Jas de Landerot, Jas du Trouple en Jas de la Couanche zijn schapenstallen -of ruïnes. Net onder de top vind je een bekende kapel. Geniet verder van de vergezichten vanop Tête de la Grave.

Voorbereidingstochten

Van maart tot en met juni bereid je je samen met de andere deelnemers voor tijdens onze wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij. Van de platte wegen in West-Vlaanderen over de bloeiende bloesems in Haspengouw tot kuitenbijters in de Ardennen. 

Goodies

Sporta Mon Ventoux zal in je geheugen gegrift blijven staan. Daar zijn we van overtuigd. Maar als extra aandenken, krijg je van ons ook nog enkele goodies. En het evenement t-shirt is ook terug van weggeweest.

Slotfeest

In de namiddag toveren we de startplaats in Bédoin om tot een feestelijke Village Cannibale. Je geniet er van een drankje, een hapje en een vleugje muziek. En zoals de traditie voorschrijft, is Discobaar A Moeder ook dit jaar weer van de partij.

Medische ondersteuning

We hopen dat jullie het niet nodig zullen hebben, maar weet dat jullie zowel op 25 juni in Frankrijk, als tijdens de wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij kunnen rekenen op medische ondersteuning.

Bevoorradingsposten

Wie deelneemt aan Walk, kan zich tijdens zijn uitdaging op 2 posten bevoorraden. Iets uitgebreider eten onderweg? Chalet Reynard ligt niet ver van het parcours. Er is deze keer ook een pasta snack voorzien.

Ongevallenverzekering

Niet alleen tijdens het event in Frankrijk ben je verzekerd voor ongevallen, ook tijdens de voorbereidende‌ 
wandeltochten i.s.m. de Nationale Loterij ben je gedekt. Bovendien kan je ook daarbuiten rekenen op de verzekering van Zeker Sporten tijdens alle gezondheidssporten. 

Trainingsschema's

Op 25 juni 2022 stap jij vastberaden de Mont Ventoux op. Je start 100% voorbereid aan deze uitdaging. Via 185 Coaching center ontvang je immers een gratis TrainingPeaks programma op maat van jouw uitdaging. Je kan deze terugvinden in je persoonlijk account.

Goed doel:
‌To Walk Again

Met je deelname aan Walk to the Top 
‌steun je To Walk Again.

Lees meer

Samen met de Nationale Loterij

De Nationale Loterij heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom vloeit de winst van haar activiteiten terug naar de maatschappij via subsidies. Onder andere via evenementen met een maatschappelijk belang.  

‌Onze Walk to the Top in het kader van de Sporta Mon Ventoux beweegcampagne is er daar één van.  Met steun van de spelers van de Nationale Loterij maken wij jouw tocht naar de top van de Kale Berg mogelijk. Dus kom uit je zetel en trek die wandelschoenen aan!

Het is fantastisch dat je nu ook naar de top kan wandelen met Sporta Mon Ventoux. De wandeling zelf is op zich al tof maar die top bereiken doet toch iets met je.

J‌ade Janssens

Programma Frankrijk

25 juni 2022: een dag om naar uit te kijken. Een belevenis om nooit te vergeten. Afspraak in Frankrijk aan de voet van de mythische Mont Ventoux. Het is tijd voor jouw moment. Jouw inschrijving mag dan individueel zijn. Sporta Mon Ventoux beleef je collectief. Van de voorbereidende wandeltochten tot de uitdaging zelf en de onvermijdelijke party: Sporta Mon Ventoux wordt één langgerekt hoogtepunt.

24 juni 2022

VRIJDAG

Locatie

Place de la République, Bédoin

10:00 - 16:00

Snuif de sfeer op in Village Cannibale. Je geniet hier van een drankje en hapje. ‌Neem ook alvast een kijkje bij de standjes van onze partners. ‌ 

Hele Dag

Vrijblijvend: Ontdek verschillende wandelingen via de website van de toeristische dienst.

25 juni 2022

ZATERDAG

Startplaats 

Place de la République, Bédoin

06:00

Groepsvertrek vanuit Bédoin. Je wandelt op je eigen tempo. Franse begeleiders houden onderweg een oogje in het zeil.

19:30

You did it! Je wandeltocht zit erop. Tijd om even te ontspannen. Later op de dag kan je nog nagenieten van je prestatie op de afterparty met Discobaar A Moeder

Beelden die verleiden
SCHRIJF JE NU IN

VOOR DE ULTIEME 
‌BUCKET-LIST ERVARING

IK DOE MEE

Ga voor een andere uitdaging

22 km
Difficulty:  

Voor beginnende fietsers

67 km
Difficulty:  

Voor de meer ervaren fietser

131 km
Difficulty:  

Voor ervaren fietsers

173 km
Difficulty:  

Voor de gevorderde fietser

34 km
Difficulty:  

Voor beginnende mountain- en gravelbikers

106 km
Difficulty:  

Voor gevorderde mountain- en gravelbikers

20 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij. Voor ervaren wandelaars

32 km
Difficulty:  

i.s.m. Nationale Loterij. Voor zeer ervaren wandelaars

0km

Challenge

Vergelijk al onze uitdagingen in één oogopslag


Sporta Mon Ventoux
‌in cijfers

2

Het zal de tweede editie zijn dat Walk to the Top i.s.m. Nationale Loterij zal doorgaan. Voor 2022 stopten we de uitdaging in een nieuw jasje waardoor de wandeling zwaarder wordt. Liever wat minder kilometers en hoogtemeters? Neem een kijkje bij Walk High.

34.800

Het aantal enthousiaste deelnemers dat we sinds 2005 mochten begeleiden in hun tocht naar de top. Zowel fietsers als wandelaars.

89%

Oftewel de tevredenheidsscore van de deelnemers. We streven naar een nog beter rapport!

Nieuws


27 Oct 2021

Nieuwe uitdagingen in 2022

Klassiekers blijven, off-road en wandelen breidt uit. Onze klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni…

17 Oct 2021

Jouw feedback? We luisterden

Na Sporta Mon Ventoux 2021 kregen alle deelnemers een aftermailing waar we in vroegen even de enquête in te vullen. Deze…

08 Sep 2021

Covid-19: Garantie en veiligheid

Helaas: Slotfeest Sporta Mon Ventoux toch geannuleerd 1 september 2021 We kijken met zijn allen vol spanning uit naar 11…

21 Oct 2019

3 nieuwe uitdagingen in 2021

Je leest het goed. In 2021 stellen we je maar liefst 3 nieuwe uitdagingen voor! Met veel trots mogen we zeggen dat Sporta…

21 Oct 2019

Wieler- en wandeltochten - Kempen

Op 24 oktober kan je niet alleen inschrijven voor Sporta Mon Ventoux 2021, je kan ook deelnemen aan de Ethias Challenges…


Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.